De mest berømte arkitektene fra det 21. århundre

Det er vanskelig å trekke ut bare noen av alle de fantastiske arkitektene som pryder arkitekthimmelen. Likevel er det noen som bare må nevnes:

Álvaro Siza Vieira

Denne portugisiske arkitekten har levd lenge i landet og har rukket å motta priser som Pritzker Architecture Prize, Alvar Aalto Medal, Wolf Prize in Arts, Royal Gold Medal og UIA Gold Medal. I tillegg til å arbeide som arkitekt har han undervist i faget og han har også gitt ut flere bøker om emnet. Ta en titt på for eksempel «The Architecture Collection» og «Master lessons», så vil du nok bli smittet av denne mannens beundring av faget. Han er spesielt kjent for sine rene, enkle linjer.

Antoine Predock

En annen kjent arkitekt er den amerikanske arkitekten Antoine Predock. Han har vært involvert i prosjekter verden rundt, prosjekter som museer, bibliotek og skoler. Flotte prosjekter som Cathedral Church St John i New York, Las Vegas Central Library og Children’s Museum i Las Vegas, Dance Studio University of California San Diego og Rosenthal House Manhattan Beach i California er bare noen av de flotte prosjektene som har satt denne mannen på kartet. Han har også arbeidet en god del i New Mexico og til og med i Kina. Et internasjonalt navn som det er verdt å merke seg.

Ben van Berkel

Den tyske arkitekten Ben van Berkel har utmerket seg gjennom Moebius bygningen, Erasmus-broen og selveste Mercedes-Benz museet. Erasmus-broen i Rotterdam er en moderne konstruksjon som troner over hele byen med sitt massive uttrykk. Det er en kombinert henge- og løftebro. En praktisk bro som binder sammen fastlandet på en måte som tillater sjøfarten å komme seg til og fra kai. Ben van Berkel har klare linjer med sansen for det praktiske. Han har hatt en finger med i europeiske byggverk så vel som byggverk i Asia. Du kan finne hans strek i byggverk i Seoul og i Kina også.

Bernhard Tschumi

Den sveitsiske arkitekten Bernhard Tschumi er kjent for Alfred Lerner Hall, Limoges Concert Hall, Akropolis museum og det blå tårnet. Det blå tårnet eller «the blue Residential Tower» er en kjent bygning i New York, den er hele 55 meter høy og var ferdig i 2007. Det nydelige, blå bygget rager i nabolaget i Norfolk og er du interessert i arkitektur så er det vel verdt å ta turen innom Norfolk om du er i New York. Han er glad i å bruke blanke overflater, noe som du også kan se på Alfred Lerner Hall bygningen fra 1999. Også Akropolis museet har blanke overflater, men her er det mest for at de som er inne skal kunne beundre nettopp Akropolis fra museets restaurant. Utsikten over den gamle arkitektoniske, historiske perlen er helt unik. Her kan du nyte en bedre middag til solnedgangen over Akropolis, vel vitende om at akkurat den utsikten kan være akkurat den som Sokrates eller Platon tenkte ut sine beste idéer foran. Han har også skrevet flere spennende bøker innenfor faget. «The Manhattan Transcripts» og «Structure and disjunction» er bare to av dem.