Interiørdesign inspirasjon

Er du interessert i å fornye og i å skape et hyggelig innemiljø, så er framveksten av internett bare enda en skattekiste av idéer. Her kan du lett søke og finne din egen stil og smak.

Blogger

Det finnes utallige gode blogger på interiørdesign. Litt etter hva du liker så kan du for eksempel se på bloggen til Elisabeth Halbjørhus. Hun tar bilder av sitt eget hjem og deler disse på bloggen sin. Hun er glad i svart og hvitt, og har en sans for en mer moderne stil. Bloggen heter «Pureinterior» og er en interiørblogg med en personlig vri. En annen inspirerende blogger er «An-Magritt». Bloggeren heter An-Magritt Moen og hun kombinerer bloggingen med nettbutikken «Pil &bue» der du kan kjøpe mye av det hun skriver om på bloggen sin. I tillegg designer hun sine egne smykker. Et annet godt tips for deg som vil søke inspirasjon i en interiørblogg, er bloggen til Anette Philstrøm Karlsen fra Halden. Bloggen hennes heter «Anetteshus». Hun har et fokus på den skandinaviske stilen og et godt øye for detaljer.

Pinterest

Et annet sted å søke god inspirasjon fra, er Pinterest. Dette er en fotodelingsside der du finner både profesjonelle og amatører som liker å dele bilder, gjerne interiørbilder. Her kan du laste opp dine egne og finne brukere som du kan søke gode råd og tips fra. Pinterest ble raskt et veldig populært sted å være i 2012, og det er fortsatt et godt sted å søke inspirasjon for kreative sjeler.

Instagram

Også Instagram er et sted der du kan søke etter god inspirasjon. Her søker du enkelt etter det du er ute etter. For eksempel interiør eller kanskje litt mer detaljert, så kommer en liste av bilder opp. Dersom du er bruker på Instagram og merker bildene dine #interiør, så kommer du med på den listen, så sant du ikke er av de mer private brukerne. Dette er en helt super delingsside for inspirasjon og idéer.

Blader

Interiørdesign har alltid hatt en egen plass i ukeblader. Det er noe med det at vi liker å dele gode råd og idéer, og at det kan være inspirerende å se hvordan andre har løst det. Flotte bilder i ukeblader har ofte en inspirerende virkning. Men det finnes også egne blader som fokuserer bare på interiør. I denne kategorien kan du finne både norske og internasjonale blader som kan inspirere. For å finne frem til det bladet som passer best til deg, så kan det være lurt med en tur på Narvesen eller til bladkongen på nettet. Norske blader som Bonytt, Bo bedre, Bolig pluss og Lev Landlig er gode og solide. Her finner du mange bilder og gode reportasjer. Du har også det solide bladet Gjør det selv, som går enda lenger enn å bare vise frem. Her finner du også noen fremgangsmåter på hvordan du faktisk kan gjøre det selv. Ikke dumt. Annen inspirasjon kan du finne i Vakre hjem og interiør, Boligdrøm og Interiørmagasinet. Engelske blader som Homes and gardens og Living er eksempler på spennende inspirasjon fra utlandet.