Skandinavisk interiørdesign

Det er mye som skjer innen arkitektur og interiør for tiden. Også i de nordiske landene. Det som er spesielt spennende er at du nå kan følge med de profesjonelle arkitektene og interiørarkitektene på nettet. Gjerne på Pinterest. Da kan også du finne spennende inspirasjon til ditt hjem, om du ønsker det.

Innreder hoteller, restauranter og private hjem

Det er ikke lenger bare de kongelige som bruker interiørarkitekter. Yrkesgruppen behøves overalt. Når du skal starte en butikk, en restaurant, et hotell eller bare om du ønsker deg et ekstra stilig hjem, da er denne yrkesgruppen hendig å ha. Også i Norge bruker vi mer og mer interiørarkitekter til å ta de vanskelige, praktiske, estetiske valgene som gir solide og praktiske løsninger så personlige at de kan vare i generasjoner. Se bare på prosjektene til AS Scenario Interiørarkitekter MNIL. Dette norske firmaet har innredet og fornyet flere hoteller i Norge, hytter og fritidsboliger, så smakfulle at innredningen frister til å ta turen til Narvik bare for å se dem live. Andre navn som det er vel verdt å merke seg dersom man er interessert i interiørdesign og arkitektur er Anemone Wille Våge som driver Wille Interiør. Anemone var den som fikk æren når kongeleiligheten på slottet skulle fornyes og innredes, og firmaet hennes står bak flere prestisjetunge prosjekter rundt om i Oslo. Nylig innredet hun et hotell i København, så hun blir sett utenfor landets grenser også. Du kan også bite deg merke i Helene Hennie i Christian´s & Hennie, hun har designet for møbelfabrikken Slettvoll og har vært nominert i flere år på rad for designprisen i London. Hun kommer nok ikke til å skuffe i fremtiden heller.

Dansk, svensk og finsk interiørdesign

Det at danskene er gode på design, det har vi visst om lenge. Danskene har lenge imponert, helt siden 1970-tallet har de vært store på møbler, lamper og annet interiørdesign. Den mest kjente er nok Arne Jacobsen med sine særegne, praktiske stoler. Har du først blitt kjent med hans designer, så kan du ikke unngå å kjenne igjen et annet av hans designer. Du trenger ikke å være en interiørarkitekt for å kjenne igjen hans enkle men spesielle stil. Flere dansker har fulgt etter ham og danskene har fått et godt renommé innen interiørarkitektur og design. Her er nordmenn, svensker og finner bare noviser i forhold, men vi kommer etter. Kanskje mest finnene med sin særegne sans for linjer. Se bare på Helsingfors. Helsingfors har blitt en moteriktig, urban by. Kanskje kjenner vi spesielt til Marimekko og iittala her i Norge. Norge flyter over av Mummikopper fra Finland, noe som er et resultat av det store fokuset på design og funksjonalitet i nabolandet vårt. Svenskene har ikke utmerket seg like godt innen interiørdesign, men ser du nærmere etter så har våre kjære naboer utmerket seg stort gjennom Ikea som har vokst seg globale på bare noen tiår. Ikea er kanskje ikke i prisklassen til Arne Jakobsen, men det er design til en pris som gjør designet virkelig tilgjengelig for folket.